Gå kurs

Att flyga har aldrig varit enklare. Har du alltid drömt om att flyga fritt som fågeln? Då är skärmflygning en sport för dig. Hos oss får du all den kunskap som krävs för att flyga på ett säkert och kul sätt. Parabase (som håller i kurserna på Åbylund)  har bedrivit utbildning sedan 2006. Efter en kurs kan du köpa en egen utrustning. Vi har förmånen att sälja världsledande produkter.

En komplett utrustning för friflygning väger 10-15 kg och kostar från 19.000 kr. Utrustningen får enkelt plats i en praktisk ryggsäck som du kan ta med dig på resan. Väljer du att lära dig flyga med motor – sk. Paramotor – kostar utrustningen lite mer.Utöver skärm behöver du en motor som kostar från 30.000 kr och väger ca 25 kg.

Nyfiken?
Onsdagar och lördagar flyger klubbmedlemmarna på Åbylund. Då är alla som är nyfikna på sporten välkomna att titta och ställa frågor. Skärmfltgning är en väderkänslig sport så kolla gärna på hemsidan innan du åker. Aktiviteter kan ställas in på kort varsel. Med lite tur kan du få följa med upp i en tandemskärm.
Hitta till Åbylund Airport

Tänk på:
Att lära sig skärmflyga är lite som att ta ett bilkörkort. Kursavgifterna ska ses som en startkostnad även om 95% av eleverna uppfyller kraven för examination inom ramen för kursen. Har du som mål att lära dig flyga med Paramotor är vårt tips att “friflyga” (utan motor) en del innan du påbörjar kursen “PM 1”. I samband med Studentkursen erbjuds alla PM-aspiranter att genomgå Vinschkursen till reducerat pris. Detta har visat sig vara ett utmärkt sätt att steg för steg bli en trygg pilot. Alltså:

  1. Studentkurs
  2. Vinschkurs
  3. Skaffa utrustning, flyg och lär dig känna skärmen.
  4. PM 1-kurs (tidigast 6 mån efter avklarad vinsckurs)

Under kursen håller vi med all utrustning utom handskar, kängor och oömma kläder. Utbildningarna är förlagda till Vadstena.
Under studentkursen lär vi dig grunderna skärmflygning. Studentkursen ger dig befogenhet att hantera din skärm på marken (balansering) samt att göra små luftskutt i backe (backglidning).Det är först när du går vidare mot ex. behörigheten ”Vinsch” som du verkligen får flyga på egen hand. Under studentkursen kommer du dock att få följa med upp i en tandemskärm för att känna på hur det är att sväva fritt i det blå.
Anmäl dig till någon av våra kurser genom att kontakta Parabase:

Våra kurser
Parabase erbjuder i första hand kurser för nybörjare. Du börjar med att gå kursen ”Student” och därefter tycker vi det är en bra idé att lära sig flyga med hjälp av vinsch (Vinschkurs). Vi lägger alltid en vinschkurs i nära anslutning till studentkursen. När du är varm i kläderna kan du, om du vill, gå vidare och lära dig flyga med motor (PM 1).
Kursavgifter:

  • Studentkurs, 1.200 kr per kurstillfälle eller 7.000 kr för 6 tillfällen (normalt ca 5-8 tillfällen beroende på engagemang och talang)
  • Vinschkurs, 3.500 kr (normalt ca 2-4 kurstillfällen)
  • Paramotor, 8.000 kr per kurstillfälle (normalt ca 3-6 tillfällen beroende på engagemang och talang)

 

Kursdatum:
Du är välkommen att när som helst påbörja din utbildning. Kontakta Fredrik eller Roger:
Fredrik Martinsson, Instruktör:
Mobil: 072-197 41 68
E-post: fredrik@parabase.se
Roger Carlsson, Handledare:
Mobil: 076-114 63 71
E-post: roger@parabase.se